Vila i frid älskade Sabina!



Det har varit några av de hemskaste dagarna i mitt liv, den senaste veckan. Vi upptäckte för några dagar sedan att vårat nordissto Sabina var blockhalt på ett av sina ben. Det slutade med att hon har fått somna in föralltid, idag den 30 maj 2008.

Det går inte att förstå att det lilla fölet fölet, som föddes på en av våra sommängar, en julinatt 1992. Nu inte finns längre. Hon har funnits omkring mig sen jag var tre år gammal.

Livet känns så tungt just nu, och jag mår så jävla dåligt av det här. Ingen skulle behöva få ta bort sin häst!!

Men har man en gång bestämt sig för att ta ett djur, så ska man också se till att det slipper lida, och låta det lämna jordlivet innan det gör det.

Allting ska vara roligt just nu, men det är det inte. På en endaste sekund så kan så mycket förändras.

Fyfan vad jag kommer att sakna den där hästen!!

Vila i frid älskade lilla gumman, jag kommer aldrig att glömma dig!!!

image29

Underbar dag!


Nu stiger bara läsarna dag för dag, och inte är det någon som kommenterar . Nu blir jag ju besviken :)

Först betygsmöte på morgonen, angående projektarbetet. Jag är nöjd med det betyget och det får räcka. Efter det hade vi nå prat om att söka jobb och så vidare...

Slutade vid 13 idag, bestämde mig för att rida. Tänkte att det skulle bli Kalle, men det slutade med Kryddan. Han blir bara finare och finare den ponnyn. Han var jäkligt trött efter passet, och såg gode mör ut i benen. Men han gick som en klocka( Delvis) och på slutet galopperade vi i stort sett på stället. Hade fotografer idag, så det blev några fina bilder. :)

image27image28

Nu är det verkligen nära till Danmark! Väntar på att Jossan ska ringa, och sen ska vi boka resan! =)

Min snälla mor kom på att jag kanske borde vara försäkrad när jag åker dit, så hon har hållt på att surra med försäkringskassan idag.

I'm so excited!

/K

skitdaag

Jag toppade toppen, men det var ingen som skrev sitt namn haha :)

Nåja, kom hem från morjärv för ett tag sen, inte mkt vettigt som hände där. Blev mest less, och somnade i bilen på vägen hem. Min dag har varit dålig, och det var synd att jag skulle låta dig förstöra den, det var det inte värt.

Vårruset om några timmar, och jag är inte sugen.

Sen går det inte att få tag i en klipptid heller. Mest less..

Nu behöver jag choklad, så ett deprissionen går över...

Hejdå från en sur Karro

Rekord


Jag hade någon slags topp igår, på antalet läsare. Som trevligt att folk läser det man skriver :) Trots att jag inte vet vem många är. Men ni som läser kan ju skriva vad ni heter iallfall, kan ju vara kul. :)

Annars, så har jag jobba några timmar på stallet idag. Var riktigt härligt väder!

Igår var jag, Sofia och Kajsa till Gültzaudden, satt där med helt gäng glada människor. De spelade gitarr och sjöng,  Solen sken, och jag drack Loka. ( Mycket bra uppfinning.) Det var riktigt mysigt! Bilresan var väldigt spännande åt det norra hållet, vi ska nog vara glada att vi har livet i behåll, right Kajsa? ;)
När det började svalna åkte vi till Sofia och åt mat och såg på eurovisionen.


image25image26

Annars så är det morsdag idag, ska grilla och äta marängswisch. Tror jag ska ta en ridtur lite senare dessutom. :)

Imorrn ska vi till Morjärv med klassen på seminstation, kolla när de seminerar ston osv. Kan bli intressat. Efter det har jag visst i något svagt ögonblick ,sagt att jag ska vara med i vårruset... nåja.

Tjingeling!! =)

"Kryddan"!


Här kommer några bilder på lill-ponnyn, inte allt för bra då han inte hade någon vidare lust att agera fotomodell. Sedan så bev det inga med mig på då jag inte hade någon fotograf med mig. :P


image23
Han var jättefin idag också. :)

image24

Trött ponny efter dressyrpass! :)

Tjing!

Dressyr!!


Fyfan vad underbar ridsporten är, speciellt dagar som denna!

Ridit den underbara lilla ponnyn,  Cajun. Eller om man nu ska kalla en tjurskallig ponny med ett jäkla humör, underbar? Men jag älskar den sortens hästar som man verkligen får jobba med för att få ett resultat. Det gick riktgt bra tillslut!

Ska fara och nöta lite på han imorn igen, hör och häpna på min lediga dag. Men tro mig det är så in i bomben värt det! :) Ska försöka fixa någon som kan fota, så kanske jag kan få upp lite bilder, ser som trevligare ut då.

Annars så har jag ju inte skrivit att kusinen har fått en liten flicka, den 20 maj. ( Min namnsdag;)) Lova, tror jag bestämt att hon skulle få heta.  Hon är söt som socker, trots att jag bara sett henne på bild än så länge. Blir ett eventuellt besök på söndag!

Imorn blir det  utgång i luleå, kan bli kul. Ska dock upp tiiiidigt på lördag morgon.

Söndag blir det jobba några timmar på stallet.
Påtal om stallet, så träffade jag Kicki där igår, och hon meddelade jag var en av de 4-5 (?) som skulle få jobba där i sommar. Men jag fick tacka nej, eftersom jag ska till Denmark. :) Ändå tråkigt, för det hade varit riktigt roligt.

Nä ojoj vad jag surrar om hästar, tråkigt att läsa för folk som inte har ett minsta intresse för dem.  Fast jag skriver ju trots allt för att dela med mig av min vardag, och skriva av mig. :)

Ha det bäst! =)

Onsdag


Bra dag måste jag säga. Tog sovmorgon och åkte med mamma till skolan, red Auda på dressyrlektion/ Styrketräning. Då vi galopperade i intervaller ca 15-20 minuter. Gode mör är jag nu :)

Sedan fick jag veta att jag har MVG i båda hätskursena, det känns kanon. Synd att inte alla kan hantera sin svartsjuka på ett bra sätt...

Nåäl.. återkommer om det :)

Nu Bonde söker fru! ;)

Glädjebesked blandade med tårar.

Jossan ringde, det blir Danmark! Vi åker måndagen eller tisdagen, efter studenten. Visst är jag jätteglad över detta. Men samtidigt kommer verkligheten ikapp. Jag har tre underbara hästar, som egentligen bara går och strosar runt i sin hage. Som jag inte kan ha kvar. Två av dom är gamla och grå den tredje Sabina, är 16 men har alltid haft knasiga ben och aldrig blivit transporterad. jag ser inte så ¨många lösningar, och jag fattar inte hur jag ska kunna ta bort mina bästa kompisar. Hur ska jag kunna komma hem sedan? Sabina har alltid funnits hä r dom andra sen jag var liten. Det här är det värsta med att ha djur, och speciellt då man är en känslomänniska som jag. Tårarna bara väller ner, jag vet att dagen kommer att komma. Jag har gråtit inför det här tidigare år, då vi pratt om det redan för två år sen. Livet är inte rättvist, dom borde få leva lika länge som en människa. Nä fyfan! Även om Danmark förhoppningsvis blir en minnesvärld resa, så kommer det här vara en av de svåraste perioderna i mitt liv.

Men jag vet att det kommer att kännas lättare sen, när det väl är gjort. Men jag kommer inte att kunna gå upp till stallet på mycket länge, för där ska ju mina älskade kompisar stå.

Skitliv

19/5- 08

Grattis på födelsedagen Håkan! :)

Nu sitter jag på skolan. Börjar egentligen 10.05, men eftersom jag hade ett arbete som skulle vara inne 08.00, så är jag duktig och är här.
Fick dessutom lite annat vettigt gjort, inför en redovisning som jag har idag.

Annars så hoppas jag att min kusin Malin får sin baby idag. Fast helst imorn, för då har jag namnsdag ;D

Nä inte hade jag mkt vettigt att skriva just nu...

Bye!!

Helgen


Jag var fyllechaffis igår åt mor och några vänner. Kan ju säga att det var en ovanlig syn jag fick se, haha..Jag fick mig ett och annat gott skratt igår.

Jag och syster var och åt middag på ängeln och såg på bio, "what happens in vegas" Den var bra.

image21
image22
Trevlig kväll på många sätt,  ;)

Idag har jag och Sunny varit ute i skogen i säkert 2 timmar, mest bara skrittad, då jag inte har haft tid att rida henne på jättelänge. Dessutom hade hon bara tre skor... Hon blev riktigt lugn och fin i slutet, och jag travade henne lite på voltspår på ängen, när vi kom tillbaka. Tänkte jag skulle ta och sätta igång henne lite lungt nu, så kanske jag hinner ta med henne på någon dressyrlektion innan ¨jag tar studenten.

Annars har jag bara pysslat på med mina egna poar.

Att göra idag:

*Klart egna arbetet på "aveln" tills imorn.

*Börja plugga till samhällsen

...andra avenyn ;)


nåväääl

Dags att sätta igång:)

Studenten närmar sig!

Kan man ha så fullt upp som jag har haft de senaste månaderna? Det kan knappast vara bra för kroppen att stressa så mkt. Men jag har fixat allt, och det är jag stolt över :)

Det här året blir något jag kommer att lägga i minnet en lång tid framöver.


Nå i veckan har jag iallafall, varit i Burträsk(!)  med min klass på NP-cupen. Där har vi tävlat i dressyr hoppning och körning, mot två andra skolor ( Burträsk och Forslunda), och även övernattat i en buss. ( Vilket resulterade i vissa frostkador!) Vi vann inte hela cupen men vi borde ha gjort det. :) Jag red iallafall dressyren, och det gick riktigt bra,  vinst! :D

Sen har jag haft jour hela veckan, hektisk vecka så det bara sjunger om det! Men nu har jag iallafall haft min sista obetalda jour! Igår var dessutom sista momenten i granserien- hoppning. Jag kom tvåa med pärlan Auda, och därmed tog vi hem Granserien :D

Men nu har jag börjat känna att det här är något jag kommer att sakna så kopiöst. Jag kommer att sakna alla underbara hästar och lärarare, och en del andra människor såklart! Men som jag känner nu så vill jag jobba vidare med hästar.. om än bara under en period. Så är det något jag verkligen brinner för!

Vi får se vad det blir av vissa nyfunna planer, det skulle vara en dröm.., men mer ska jag inte avslöja!

/ Karroo


RSS 2.0